Tato všudypřítomná ryba je netušeným zdrojem vitaminu B12

Abychom zůstali zdraví, musíme do svého těla dostat všechny potřebné živiny. V tomto ohledu nám může pomoci pestrá a zdravá strava. Mezi odborníky obecně doporučované potraviny, které by neměly chybět na stole, patří ryby. Jejich výhody jsou nekonečné a je obtížné je vyjmenovat jednu po druhé.

V supermarketu často vidíme ryby, které najdeme téměř všude. Mezi ně patří losos, tuňák a ančovičky, které jsou jistě zdraví prospěšné. Ale některé druhy, které kupujeme méně často, jsou pro naše tělo stejně dobré. Příkladem je ryba, která žije téměř v každém vodním prostředí, ale kterou často přehlížíme. Přečtěte si více a zjistěte, která z nich to je.

Málokdo si to uvědomuje, ale tato všudypřítomná ryba je netušeným zdrojem vitaminu B12.
Vitamin B12 je pro naše tělo velmi důležitý, ale je také pravda, že jeho nedostatek je častý. Na vině je neschopnost organismu produkovat ho sám. Proto vitamín můžeme doplňovat pouze potravinami. Vitamín B12 je nezbytný pro funkci mozku a červených krvinek. Doporučené denní dávky pro dospělé jsou přibližně 2 mg až 2 mcg.

Abychom se zásobili B12, měli bychom do svého jídelníčku zařadit specifické potraviny. Příkladem jsou živočišné produkty, jako jsou játra, libová šunka, vařená vejce a sýry, například camembert nebo ementál.

Případně se můžeme obrátit na rybu, kterou jistě všichni známe, ale o které jsme možná nevěděli, že je zdrojem vitaminu B12. O které rybě mluvíme? Lahodný pstruh. Málokdo si to uvědomuje, ale tato všudypřítomná ryba je netušeným zdrojem nezbytného vitaminu B12. Proto bychom již neměli podceňovat vlastnosti této lahodné ryby.