S Muurikka Smoker vás grilování i uzení bude bavit ještě více

Přidat na Seznam.cz

Ne že by Čechy grilování nebavilo. Jde o velmi oblíbený způsob přípravy potravin, který prožíváte s rodinou či přáteli. Se správným vybavením vás však bude bavit ještě o kousek víc. Třeba s finským grilem, který lze využít rovněž jako udírnu.

Grilování není česká záležitost, v jiných zemích má delší tradici. Například ve Finsku, odkud pochází i grily značky Muurikka. Ještě jste o něm neslyšeli? Pak se s námi pojďte podívat na zoubek grilu & udírně Muurikka Smoker. Velmi ho vychválil i český food bloger Martin Kuciel alias pan Cuketka.

Gril, udírna & trouba v jednom zařízení

Muurikka Smoker je poměrně malé zařízení, délka je 55 cm a průměr 28 cm. Váží 6,7 kg, takže si ho s sebou můžete snadno přenášet. Jde o elektrický gril, je však určen výhradně pro venkovní použití.

Dal by se charakterizovat jako malý, ale šikovný. Umí totiž grilovat, udit i péct, takže vám připraví luxusní steaky stejně jako grilované klobásy či pečené brambory. A to všechno bez zbytečného tuku, protože ten odkapává do tácu pod grilem.

Rovnoměrně rozložené teplo pro perfektní výsledek

Pan Cuketka gril Muurikka Smoker přirovnal k české Remosce, funguje totiž podobně. Uvnitř najdete výkonné těleso vytápějící celou komoru. Grilování, uzení či pečení probíhá zcela rovnoměrně, takže se nestane, že by část porce byla syrová a druhá už téměř černá.

Celý proces je velmi jednoduchý. Žádné rozdělávání ohně, prostě zapnete ohřívání, nastavíte teplotu a nakládáte na rošt. Finský výrobce myslel i na praktické drobnosti, jako je rukojeť pod roštem, abyste mohli hotové dobroty jednoduše vytáhnout.

Muurikka však kromě elektrických grilů vyrábí i ty klasické – někteří lidé před pohodlností elektrického grilu upřednostňují ten pocit při grilování na klasickém ohni. Vyberte si, co je vám bližší. Finská kvalita vás určitě příjemně překvapí.