Pivní stanice. Je to budoucnost barů po pandemii? Snad ne!
Jak mohou bary a hospody fungovat v době dlouhodobé pandemie? Řešením může být taková mobilní pivní stanice.
Gastronomie po celém světě prožívá nejhorší období v historii – postupný lockdown a vlny pandemie ztěžují předvídatelným způsobem přemýšlet o provozování restaurace nebo baru. A co víc, vlády většiny evropských zemí zatím nechtějí uvádět žádné oficiální termíny otevření restaurací. To udělala to pouze britská vláda, premiér Boris Johnson chce do konce června plně otevřít ekonomiku.
Blíží se jaro, tak jak se vypořádat se zavřením gastronomie? Společnost Hoshizaki, výrobce gastronomického vybavení, představila koncept zařízení, které se v pandemických dobách může stát „barem budoucnosti“. Jedná se o mobilní „pivní stanici“, automat na pivo vybavený modulem pro příjem plateb. Díky tomu lze toto zařízení umístit prakticky kamkoli, nevyžaduje žádné údržbářské práce a umožňuje vám koupit pivo, aniž byste museli vstoupit do místnosti nebo se tlačit kolem baru. Zdá se, že je to dobré řešení pro jarní a letní sezónu.
Zařízení navržené společností Hoshizaki se skládá z výdejního stojanu na pivo BeerMatic Dual Tap, což je produkt společnosti Hoshizaki. Kromě toho má „pivní stanice“ místo pro sud, je také vybavena nádržkou na CO2, podavačem šálků a platebním terminálem, který mimo jiné podporuje bezkontaktní platby ve standardu Apple Pay. Podle výrobců zařízení od Hoshizaki a Victora podá půl litru piva asi za 15 sekund.