Sexy motoristky muže nepotřebují. I gumy si budou nazouvat samy

Přidat na Seznam.cz

Ženy a motorsport to už není nic neobvyklého. Něžné pohlaví sice ještě není schopné jezdit ve Formuli1 či v MotoG, ale v nižších třídách už ženy najdeme. A dokonce v Moto3 vznikl tým, který je složen jen ze ženských závodnic. Nazývá se Angeluss a díky divoké kartě si o víkendu odbyde premiéru na GP Aragonie.

Představitelé španělského týmu věří, že se sobotní závod vydaří a přispěje tak k definitivnímu připojení se k Moto3 na celou příští sezonu. Od příští sezony vstoupíme do seriálu Moto3 na plný úvazek a časem se chceme propracovat až do elitní kategorie MotoGP,“ říká jedna z jezdkyň María Herrera. „Tento projekt má zviditelnit ženy v motocyklovém sportu. Ukázat, že umíme být konkurenceschopné,“ dodává 26letá motoristka.

Druhou závodnicí je Aurora Angelucci, která je i zakladatelkou týmu. Dokonce zde mají muži „vstup zakázán“ i v podobě mechaniků, protože o motorky se starají též ženy. A aby to bylo kompletní, i o výměnu pneumatik se stará žena a nad vším bdí šéfka Lidia Cerenzula.

Obě závodnice (ale i zbytek týmu) jsou velmi pohledné, takže o pozornost jistě nebudou mít v Aragonii při závodech nouzi. I kdyby se jim nedařilo.

Zdroj: redakce, isport.blesk.cz, Instagram