Pastrňák se rozjel k životní sezoně. Souhra s Krejčím mu svědčí

Přidat na Seznam.cz

Letošní začátek sezony v NHL zastihl Davida Pastrňáka ve skvělé formě. Ve čtyřech zápasech získal osm bodů a je v první pětce kanadského bodování. Je vidět, že šikulovi z Havířova svědčí spolupráce s Davidem Krejčím, který se po loňském angažmá v Olomouci vrátil zpět do Bostonu.

David Pastrňák patří v posledních letech jednoznačně k nejlepším střelcům kanadsko-americké soutěže, ale zatím se mu nedaří překonat bájnou stovku v bodování. Jeho maximem je 95 bodů ze sezony 2019/20. Před dvěma lety ho zabrzdilo zranění a vloni se zpočátku potýkal s rodinou tragédií, když mu a jeho manželce umřel šestidenní syn Viggo …

Ale letos je plný fyzických i psychických sil, k čemuž mu pomohl i bronz z MS a zmiňovaný návrat Krejčího k „Medvědům“. Teď naposledy sice Boston prohrál s Ottawou 5:7, ale Pastrňák se snažil z tohoto výsledku nedělat velkou vědu. „Je začátek sezony a takové zápasy odehraje jednou za čas každý,“ prohlásil Pastrňák po první prohře Bostonu v novém ročníku pro isport.cz. „Bylo to naše třetí utkání ve čtvrtém dni. Dvakrát jsme se vrátili do zápasu. Zůstáváme pozitivní,“ doplnil.

Kromě Pastrňáka a Krejčího oblékají dres Bostonu i další Češi Pavel Zacha, Jakub Lauko a Tomáš Nosek. Tak snad tato česká „mafie“ dovede Bruins až na úplný vrchol. A v tu chvíli by jistě David Pastrňák i oželel, kdyby se mu znovu nepovedlo se dostat přes tu vysněnou stovku bodů.

Zdroj: redakce, isport.blesk.cz