Kuchta dostal za šlápnutí na hlavu pět zápasů. V naší lize však byli ještě větší hříšníci

Přidat na Seznam.cz

Frustrace z nepovedeného zápasu s Libercem zatemnila sparťanskému útočníkovi Janu Kuchtovi mysl a šlápl soupeřovu brankáři na hlavu. Belgičanu Vliegenovi, liberecké gólmanské jedničce, se sice nic nestalo, přesto disciplinární komise vyměřila Kuchtovi přísný trest – nesmí nastoupit v následujících pěti ligových zápasech.

Kdo více sleduje kariéru Jana Kuchty, zas tak úplně ho jeho chování nepřekvapí. V posledním zápase před odchodem do Ruska byl Kuchta ještě ve slávistickém dresu vyloučen za hraní rukou v zápase s Ostravou. A nyní se tedy v prvním utkání po návratu do české ligy (ale už ve sparťanském dresu) uvedl, tak jak předtím skončil…

V historii české fotbalové ligy by se však našli ještě větší hříšníci, kteří si nezahráli po svých prohřešcích dokonce třeba i dvojnásobný počet utkání než co se týká Kuchty.

Před devíti lety dostal sparťanský útočník Leonard Kweuke rekordní trest na dvanáct zápasů za to, že faulem zlomil nohu obránci Mladé Boleslavi Radku Dosoudilovi. Mladoboleslavský obránce se vrátil do hry až za půl roku…

Stopku na osm zápasů vyfasovali Milan Matula z Teplic (v roce 2009 za úder loktem) a Nikolaj Komličenko z Mladé Boleslavi (2017 – ten samý prohřešek).

Asi nejznámnějším bouřlivákem v historii samostatné české fotbalové ligy je sparťanský obránce Tomáš Řepka. Největší průšvih měl v roce 2007, kdy v zápase v Teplicích vulgárně nadával rozhodčímu a po vyloučení vrazil do kameramana. Disciplinárka mu za to udělila sedm zápasů mimo sestavu a lavičku Sparty.

Šest zápasů si nezahrála tato trojice –  Petr Lukáš (Teplice) – za úder loktem – 2008, Petr Švancara (Slovácko) – za úder loktem – 2009 a Václav Ondřejka (Slovácko) – za hrubý faul – 2012.

Horkou krev měl v sobě i ostravský patriot Milan Baroš, který se na sklonku kariéry do svého milovaného „Baníčku“ vrátil. V roce 2018 dostal flastr na 5 zápasů za úder loktem a za vulgarismy k rozhodčím.

Zdroj: redakce, idnes.cz